Modstandskraft mod Travlhed, Pres og Stress

Travlhed, Pres, Stress – de tre blandes sammen når vi i det daglige bruger sætninger som “Åhh, det har bare været sådan en stressende dag i dag” eller “Jeg stresser helt vildt over det her”.

Vi er bygget til at have travlt, være pressede og vi kan endda tale om positivt stres, men stress i klinisk forstand er ikke i orden.  I den form forkrøbler og dræber den helt bogstavligt – både på arbejdspladsen og i privatlivet.

Vi skal derfor gøre hvad, vi kan for at undgå den. Vel at mærke uden at blive ineffektive.

Der er efterhånden en forståelse for, at det ikke kun er den enkeltes ansvar, at forebygge og fjerne stress. Vi ser dog stadig en udbredt antagelse om, at den kun rammer den – eller de  enkelte. Men stressen rammer ikke bare dig, den rammer også jer! – Den rammer kollektivet.

Vi ser især, at blikket for hvor, hvordan og hvornår den rammer alle omkring den stressede, mangler.

IMG_0824Det positive budskab er, at vi i fællesskab kán gøre noget ved det. Hvis du som leder ønsker at involvere både lederkollegiet og medarbejderne i at handle forebyggende, så giv os et kald.

Vi kan holde korte oplæg eller kurser, men vi laver også længere forløb.

Da stress på ingen måde er det samme for dig som, det er for din sidemand, så sammensætter vi de længere forløb ud fra jeres virksomheds historie, kultur og praktiske rammer, men du kan starte med kursuset Lederen i forebyggelsen af stress, der er bygget op omkring dig som leder og de muligheder du har.

 

Hvis I er kommet i den situation, at der er brug for decideret behandling, så har vi gennem mange år, haft et meget tæt samarbejde med Dansk Krisekorps, som er et af de både ældste, største og førende psykologiske krisekorps i landet.

%d bloggers like this: