Jeg er lige kommet ud i virkeligheden igen, efter et par indelukkede uger – AHHH dét er dejligt.

Mens jeg forsøgte at imødekomme de opgaver der kunne klares digitalt, kunne jeg se på skærmene, hvordan resten af verden lukkede mere og mere ned, men det var alligevel en vild oplevelse, at komme ud igen og opleve forskellen fra jeg lukkede døren for ca. 14 dage siden, altså før Covid-19.

At komme ud igen, var skønt, men det var også lidt som at træde ind i kulissen til en af de der katastrofefilm. Virkeligeheden var menneske- bil- og alt mulig-tom…og stille – meget stille. Køerne (altså dem i butikkerne) opførte sig helt anderledes og der var nye regler der skulle opfanges.

Nummermaskinen var fjernet – så hvor startede køen uden for bageren? Skal man bruge den opstillede sprit før, eller efter besøget, eller både før og efter? Petitesser, men nogle gange er det netop i dagligdagens små begivenheder, at den største effekt ligger.

I Langer & Rasmussen har jeg måttet sætte alle arrangementer på holdt med et: “KURSET ER DESVÆRRE AFLYST PGA. COVID-19 – MEN KONTAKT OS GERNE FOR EN SNAK”. Vi arbejder jo med noget så gammeldags som mennesker og de relationer der binder os sammen…og selv om jeg personligt har god erfaring med at lave webinarer og digital undervisning, så er der stadig noget den form ikke kan. Når vi f.eks. laver kurser i Udviklende Lederskab©, skaber vi et rum hvor deltagerne arbejder tæt sammen med både os konsulenter og de øvrige deltagere om deres personlige udviklingsplan. Det kræver (og giver) en tæt menneskelige kontakt.

Det samme gælder nogle af de andre kurser vi holder, f.eks. når vi arbejder med Executive Presence. PC-skærmen giver os ganske enkelt ikke muligheden for at opfange alle de nødvendige signaler fra deltagerne. Vores feedback og træning vil ikke være optimal…og dermed er det ikke godt nok.

Jeg er med mellemrum i udlandet som oplægsholder og sidder lige nu med overvejelsen om, hvorvidt jeg endnu engang skal sige nej tak til en invitation. Denne kongres er i Juni – og selv om Time Square i NY ér dejlig i Juni, så bliver det jo næppe til noget.

MEN…selv om der er ting vi må aflyse, så er det ikke den rene elendighed – faktisk giver det dig indflydelse!

Jeg begynder nu at oprette digitale udgaver af aktiviteterne, der hvor det er muligt uden at den kvalitet vi er kendte for, sænkes. Det er f.eks. netværksmøderne omkring ledelse og/eller protreptiske samtaler, intro til Udviklende Lederskab©. Jeg overvejer også selv at optage enkelte korte videoer om forskellige temaer, men hvilke? Hvad vil DU gerne se og høre mere om? På min blog ligger der allerede over 100 indlæg, så måske du kan finde lidt inspiration der, men fortæl gerne hvad du kunne tænke dig lige nu og her – Kommentarfeltet er frit!