Sidder her en meget tidlig morgen og kommer helligdagen i hu ved at drikke en – når jeg selv skal sige det – rigtig god hjemmeristet kop kaffe, mens jeg kan se en ung råbuk nippe af frugttræernes blomster, inden den vandrer ned til fjordens blå vand….og solen skinner endda!

Sådan en morgen som man ”i gamle dage” kaldte en lise for sjælen. I dag er det et mindfull øjeblik.

For mig er naturen stedet, jeg lader op og næsten fysisk kan mærke energi pumpes ind i kroppen (i dag godt hjulpet på vej af kaffen – en Indonesisk Sumatra Mandheling gr. 1)….men jeg tænker alligevel på hvorfor netop denne morgen føles så meget mere fredfyldt end de andre morgener?

Der er jo mange morgener og udsigten er den samme hver morgen, uden at dét automatisk giver denne fredfyldte følelse, så hvad er det, der gør det?

Lige denne morgen tror jeg, at det er dagen i går der stadig hænger ved. Det var en dag hvor jeg legede faglige Kirsten giftekniv. Jeg delte ud, fik igen og så andre blive glade for det jeg gjorde. Det gav mening på alle andre planer end det økonomiske.

Fra morgenen af kom nyeste mand i mit netværk på besøg på kontoret. Vi ville finde ud af hvor, vi kan berige hinanden med skæve vinkler og udviklingspotentialer. Det var et super spændende møde – ikke kun fordi vi kunne se konturerne af et fremtidigt samarbejde, men også fordi han havde en livshistorie, der havde genkendelige elementer fra min egen historie, bare set fra et helt andet perspektiv. Det var et møde præget af ægte nysgerrighed og lyst til at dele.

Straks efter, at han var ude af døren, kunne jeg pitche ham som en mulig samarbejdspartner for en anden i mit netværk der er i etableringsfasen af en ny meget spændende virksomhed.

Med eftermiddagens møde ville jeg bringe to andre fra mit netværk sammen. De kendte ikke hinanden, men er begge fra nogle virkelig spændende virksomheder, der går nye og innovative veje, så kommercielle interesser og internationalt samfundsansvar går hånd i hånd.

Jeg er sikker på, at dette møde er starten på et fedt samarbejde med perspektiver som ikke er set tidligere. Gennem deres kommercielle virksomheders produkter, bringer de meget fattige mennesker sammen med meget rige investorer, regeringer og NGO´er i en form der bringer det bedste frem i – og til alle deltagende parter.

Dagen blev rundet af med at jeg hentede min viv ved toget. Hun havde været out of town i 3 dage – og så kom en kær gammel ven lige forbi og hjalp med at lave og spise aftensmaden…og nu sidder jeg så her og filosoferer over hvorfor, jeg har sådan en dejlig morgen.

I det gode liv er arbejde og fritid hinandens venner – Det er derfor jeg (også) kan li at arbejde…altså; what´s not to like?