Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack no longer supports Custom CSS. Read the WordPress.org documentation to learn how to apply custom styles to your site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/7/b/5/langerograsmussen.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/7/b/5/langerograsmussen.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/7/b/5/langerograsmussen.dk/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 614 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/7/b/5/langerograsmussen.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/7/b/5/langerograsmussen.dk/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 622 Kræver du nok af din fortrolige sparringspartner? …….Her er 3 anbefalinger. | Langer & Rasmussen

– Hej Ole, jeg vil gerne have noget coaching og tænkte, at det skulle være dig.

– Fedt, tak for tilliden, men hvad er det du gerne vil have hjælp til?

– Jeg ved ikke helt, men det er noget med at lede og lede gennem ledere, men jeg regner med, at du kan fortælle mig det..?

 

Nogenlunde sådan har jeg oplevet første kontakter fra ledere. Det var forskelligt, hvad vi endte ud med. For nogle var det coaching, men ikke den type coaching de forventede (Her er lidt om forskellige generationer af coaching) og for andre var det en fortrolig sparringspartner (på Vestjysk kaldet Trusted advicer) og for andre igen, at de blev sendt videre til en anden konsulent, eller i enkelte tilfælde til en klinisk psykolog.

De kontakter jeg oplever, kommer alle gennem mit netværk. Dvs. lederen har enten oplevet mig (typisk som oplægsholder eller underviser), eller de har hørt om mig fra andre. Det er jo også et rigtig fedt skulderklap for mig, hvis du henvender dig på den baggrund, men det er altså ikke sikkert, at jeg er den rette, set i fht. den kontekst du er i, eller med det tema du bøvler med! Det finder vi jo så heldigvis ud af…men det kán altså godt være, at jeg beder dig om at gå til en anden af mine samarbejdspartnere.

 

Til min overraskelse, så møder jeg stadig jævnligt ledere der fortæller, at deres eneste begrundelse for valg af deres coach er, at “Hun er coach”, “Han er Master”, “Har skrevet en bog”, “Er tidligere ledere”, “Er underviser”, eller “Er terapeut” – det er en ret vag kvalifikationsramme!

 

3 simple anbefalinger inden du vælger sparringspartner, coach, osv.

 

Min første anbefaling er, at du (i grove træk) overvejer hvad det, er du har brug for hjælp til. Er det f.eks. virksomhedsudvikling, strategi, personlig udvikling, eller stress? Undersøg derefter hvem der kan “noget” inden for det felt.  Når du derefter mødes med den udvalgte, så bør du forholde dig kritisk til det, der bliver sagt. Brug din viden om emnet, men også din mavefornemmelse. Er der noget det “ringer” forkert, så spørg ind til det og lad dig ikke forblænde af titler, eller hurra-historier på en hjemmeside.

Min anden anbefaling er, at du lytter efter “den samlede pakke”. Magter konsulenten at få teori og praksis til at gå op i en højere enhed. Har hun/han en personlig og tung erfaringer med ledelse og er de koblede med et stærkt teoretisk grundlag?

Min tredje anbefaling er: Hvis du kan vinge de ting af, så er der “kun” personligheden tilbage: Har du fornemmelsen af, at I passer sammen som personer? Du skal sidde med troen på det der bliver sagt og at det er en person du vil kunne tåle at blive udfordret af…Så har du formentlig et match.

Jeg håber både for din egen og din organisations skyld, at du er kritisk =;o)

God jagt!