Vi – Ole Fogh Kirkeby og Ole S. Rasmussen – takker jer rigtig mange gange fordi, I kiggede forbi i går og deltog så aktivt i oplægget om Protreptikken.

At der var tilmeldt 70 mennesker fra hele landet til et 2 timers møde her i Kolding omkring et emne som filosofien, må være et tegn på, at Protreptikken rammer interessen for noget andet og mere fundamentalt forandrende end de gængse quick fix´es.

Efter en times blid indflyvning med live-morgen-Jazz til kaffen og bollerne, fokuserede Ole F.K. ordenes betydning. Han gjorde det  via den antikke græske tænkning om lederskab(else) og talte om hvorfor, det er vigtigt at forstå, hvad det egentlig er vi mener, at vi siger, når vi siger noget – og hvorfor vi siger det…eller som han sagde:

Jeg ved først hvad jeg mener, når jeg hører, hvad jeg selv siger.

Den sidste del af mødet lavede Ole en demonstration af den Protreptiske samtale (med Thomas Christensen fra Orange Elevator, som den frivillige – tak, Thomas) og dernæst prøvede deltagerne, med baggrund i ordet ordentlighed, at gennemføre en kort samtale med hinanden.

Jeg lovede et link til de to unge Jazz-musikere (Esben og Frederik) som sørgede for den gode stemning. De kan kontaktes på denne mail: esben1195@hotmail.com

Hvis du gerne vil (gen)se hele oplægget (dog kun opstarten af eksemplet på den Protreptiske samtale), så kig her (Oplægget, Samtaleeksemplet og Deltagernes korte samtale). Jeg skal på forhånd undskylde kvaliteten. Det lykkedes ikke, som planlagt, at få filmholdet på plads, så jeg forsøgte selv.

Nogle af jer efterspurgte også Linket til køb af Oles nye bog Protreptik – Selvindsigt og samtalepraksis. Klik på billedet.

ItemImage.aspxDet kommende kursus i Protreptik for ledere 19. – 20. Maj og 1. Juni, kommer der meget snart mere om her på bloggen.

Protreptik-kurset vil stå som et selvstændigt kursus, men det vil også være et modul i det samlede længere udviklingsforløb. Klik på billedet, hvis du vil se mere om det samlede forløb.

Psyk-Fil LU Forside

2 timer ér meget kort tid til et emne som Protreptikken, så vi nåede kun at høre enkelte tilbagemeldinger om, hvad, I der deltog, hver især syntes om – og fik ud af mødet – Så del gerne jeres oplevelse i kommentarfeltet herunder, tak!