Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack no longer supports Custom CSS. Read the WordPress.org documentation to learn how to apply custom styles to your site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/7/b/5/langerograsmussen.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/7/b/5/langerograsmussen.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/7/b/5/langerograsmussen.dk/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 614 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/7/b/5/langerograsmussen.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/7/b/5/langerograsmussen.dk/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 622 Vil du så bare ligge på sofaen? | Langer & Rasmussen

Når jeg taler om “det gode liv”, som er det jeg valgte at gå efter for 8-9 år siden, da jeg gik tilbage til at være selvstændig og etablerede Langer & Rasmussen, så falder kommentaren: Ja, det kunne være fedt bare at kunne ligge på sofaen, eller jeg får spørgsmålet: Vil du bare ligge på sofaen?

Sofaen er åbenbart billedet på det gode liv – hvilket nok er ganske forståeligt, når man står midt i en heftig drift, der skal fungere. Mit svar er Ja, det kunne være fedt at ligge på sofaen og Nej, jeg ligger der ikke – slet ikke…så måske har jeg slet ikke det gode liv alligevel? Jo, dét har jeg, for det vigtige er ikke at ligge på den der sofa. Det er at vide, at jeg kan vælge at ligge der.

Sådan er det med det meste af det der presser på i dagligdagen. Det er ikke så meget hvad vi udsættes for, som hvordan vi tager det, der er afgørende for om livet er godt eller træls.

Det her er ikke bare et smart slogan fra Gajol-æsken. Der ligger forskning bag det. Det der har betydning er, at vi kan se meningen i det vi udsættes (udsætter os selv) for. At vi har oplevelsen af passende kontrol over vort eget liv. At vi lever og leverer inden for et værdisæt der matcher vort personlige værdisæt.

Skyld, skam og perfektionisme er klassiske effekter af, at fokusere på hvad alle andre mon syntes og mener om det du gør. Hvor stor betydning og dermed effekt, de tre skal have på dit liv, er op til dig. De er “noget” der ligger uden for dig. Noget der, hvis du lukker dem ind, påvirker dig og trækker dig væk fra det sted hvor du har mening, kontrol og kan efterleve dit værdisæt.

Et af de næste kurser Ole Fogh Kirkeby og jeg afholder bliver i øvrigt om dette tema. Vi vil hjælpe dig med at se på dig selv som uskyldig og værdifuld.…så du kan blive mere effektfuld – for dét bliver du, når du lever det gode liv!