Sad i går, kl. 11:50, med Søren Schnedler og Anders Rimmer. Det sædvanlige problem opstod: Søren og jeg havde ingen middagsmad og Anders havde en salat med broccoli …det med grøntsager har aldrig været min stærkeste side, så Søren og jeg endte, trods Sørens modstand mod at ”være useriøse” – altså hæve blikket fra arbejdet – med at køre til en at byens mest sociale spisesteder, Tobbers Madbar.

På vejen mødte vi vores gamle bekendte Carsten Borch, som vi selvfølgelig satte os ned med. Vi delte en lækker frokost og en masse betragtninger om, bl.a. fokuseret ansvarlighed kontra det at slippe tøjlerne en gang imellem.

På vej tilbage til bilen tjekkede vi lige ind på Tobbers kaffebar, hvor vi opdagede Sørens samarbejdspartner og vores fælles ven Tue Knudsen, der sad og brugte tiden, mellem to møder i byen, på at arbejde lidt, mens han drak byens bedste kaffe – lavet af min Barista og musiker-søn Esben.

Efter Tues, Sørens og min udveksling af informationer om det lokale erhvervslivs gøren og laden, fortalte min søn os, at i naboejendommen, som Tobbers er ved at gøre klar til overtage, kunne vi finde Charlotte (den ene af Tobbers-ejerne) i færd med at male vægge…og da Søren havde brug for et sted til at afholde sin fødselsdagsreception, ja så bankede vi lige på dér…..og inden vi var nået ud igen, havde Søren fået løst, ikke bare sit fødselsdagsproblem, men også givet Esben et tilbud om et gig, samt selv fået et jobtilbud med til sin datter og hendes kæreste.

Og hvad er så pointen med, at jeg fortæller dig det her? Jeg vil bare gerne dele den gode dag …og så eksemplificere effekten af at efterleve tre af mine mantraer:

  1. Lev det gode liv – giv også plads til det spontane og formålsløse.
  2. Slip kontrollen og styringen – det er først da, at du lader de nye muligheder komme til og bringe glæde …og måske endda forretning, i dit liv.
  3. Plej dit netværk – men uden anden bagtanke end at det måske giver noget igen.

PS – Prøv lige at overvej implikationerne af det her, set i forhold til New Public Management på de offentlige arbejdspladser, eller LEAN på fabrikken.

Jeg håber du husker at give både dig selv og andre plads til det gode liv ….jég er i hvert fald lige blevet mindet om vigtigheden af det.